ویروس جدید «نیپا» جنوب هند را در حالت آماده‌باش قرار داد آنتی بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی تجویز می‌شود خراسان رضوی پیشرو در شناسایی و اهدای عضو در کشور | اهداکنندگان مرگ مغزی به ۳۲۴ بیمار نیازمند به عضو، زندگی دوباره بخشیدند تقریبا تمام افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به آب مروارید می‌شوند آزمون تعیین رشته مجدد، برای کدام دانش‌آموزان برگزار می‌شود؟ کاهش نسبی دمای هوای برخی مناطق کشور از اواسط هفته آینده (۲ مرداد ۱۴۰۳) متن دقیق آیین‌نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟ | واریز مبلغ ماهانه یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری و لشکری و صندوق فولاد انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان
سرخط خبرها

کلاهبرداری ۱۰۰ میلیون تومانی از ۱۷ شهروند مشهدی | مال باختگان طعمه مسابقه پیامکی شدند

  • کد خبر: ۴۱۷۷۰
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۵
کلاهبرداری ۱۰۰ میلیون تومانی از ۱۷ شهروند مشهدی | مال باختگان طعمه مسابقه پیامکی شدند
رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی گفت: طبق بررسی‌های انجام شده در این پرونده از یک هفته گذشته تاکنون در مجموع بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان از حساب مال‌باختگان برداشت شده است که تحقیقات پلیس فتا برای شناسایی عاملان این کلاهبرداری ادامه دارد.
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛

روایت اول: کلاه ۹ میلیون تومانی

«اوایل هفته گذشته بود. پیامی را از سوی فردی که خودش را نماینده سازمان صداوسیمای کشور معرفی می‌کرد در واتس‌آپ دریافت کردم. او شماره ملی و شماره کارت یکی از حساب‌های بانکی‌ام را به همراه یک‌سری مشخصات دیگر برایم ارسال کرد و از من خواست تا آن‌ها را تأیید کنم. اطلاعات ارسالی صحیح بودند و همگی به خودم تعلق داشتند.
این فرد بعد از اعلام تأیید اطلاعات از طرف من مدعی شد که در یک مسابقه برنده ۱۰ میلیون تومان شده‌ام و برای دریافت این هدیه نقدی باید در سامانه‌ای که لینکش را در واتس‌آپ برایم ارسال کرده بود، ثبت‌نام کنم.

یک درصد هم به این ارتباط مشکوک نشدم، فرد ناشناس همه اطلاعات هویتی و بانکی‌ام را داشت برای همین بلافاصله به سامانه مراجعه و اطلاعاتم را داخل کادر‌های مورد نظر پر‌کردم و در انتها شماره رمز دومی هم که برایم ارسال شده بود را وارد کردم. زمانی نگذشته بود که پیامک کسر ۹ میلیون تومان از حساب بانکی‌ام به دستم رسید. کارت بانکی‌ام به طور کامل خالی شده بود. یک لحظه شوکه شدم. سرمایه‌ام از دستم رفته بود. صبح روز بعد به بانک رفتم و متوجه شدم طعمه فیشینگ قرار گرفته‌ام و سرم کلاه رفته است. موضوع را به پلیس اطلاع دادم و تحقیقات کارشناسان پلیس فتا برای شناسایی متهم یا متهمان این پرونده آغاز شد.»


روایت دوم: برنده عتبات

«عکس پروفایلش آرم صداوسیمای کشور بود. خودش را نماینده این سازمان معرفی کرد. ابتدا توجهی به پیام‌هایش در واتس‌آپ نکردم، اما وقتی اطلاعات هویتی‌ام را برایم ارسال کرد مطمئن شدم که از صداوسیماست. او کد ملی، نام پدر و حتی نشانی خانه‌ام را برایم ارسال کرد.

او می‌گفت که در مسابقه پیامکی، برنده سفر عتبات شده‌ام و برای دریافت هدیه نقدی آن باید به یک سامانه‌ای که لینکش را هم برایم ارسال کرده بود، مراجعه و مراحل ثبت نامم را تکمیل کنم. به سامانه مورد نظر مراجعه کردم و اطلاعات خواسته شده را در آن درج کردم. زمانی نگذشته بود که پیامکی از بانک دریافت کردم. ابتدا فکر کردم که ۶ میلیون تومان برایم کارت به کارت شده است، اما با دیدن موجودی حسابم فهمیدم که نه تنها یک ریال واریزی نداشته‌ام، بلکه موجودی‌ام هم صفر شده است.

بازی خورده بودم. با دست خودم ۶ میلیون تومان به شماره کارت فرد کلاهبردار واریز کرده بودم. به پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی رفتم و شکایتی علیه این فرد تنظیم کردم و تحقیقات پلیس هم برای شناسایی او آغاز شد. با اینکه خیلی زود جلوی حساب‌های دیگرم را گرفتم، اما ۶ میلیون تومان از دستم رفت.»


روایت سوم: یک شگرد قدیمی در لباسی جدید

«خوشحال بودم که بالأخره شانس هم به من رو کرده و در یک مسابقه اسم من هم در فهرست برندگان قرار گرفته است. به قدری از شنیدن خبر برنده شدنم خوشحال شده بودم که پاک یادم رفت اصلا من در کدام مسابقه شرکت کرده‌ام.

یکی از سوپرمارکت‌های محل به تازگی یک دستگاه عابر بانک نصب کرده بود برای همین با عجله لباسم را پوشیدم خودم را سر کوچه رساندم. خداخدا می‌کردم که جلوی عابر بانک خلوت باشد تا بتوانم هدیه ده میلیون تومانی‌ام را دریافت کنم.

از قضا جلوی عابر بانک کسی نبود و خیالم راحت شد. با شماره‌ای که در واتس‌آپ برایم فرستاده شده بود تماس گرفتم و مردی جوان مواردی را گفت و من هم مو‌به‌مو آن‌ها را انجام دادم. زمانی نگذشته بود که پیامک کسر ۲ میلیون و ۷۰۰ از حساب برایم ارسال شد. تازه فهمیدم که بازی خورده‌ام و مسابقه و هدیه ده میلیونی عاملی بوده برای فریب من. با دست خودم ثمره یک ماه تلاشم را به کارت فردی ریخته بودم که اصلا او را نمی‌شناختم. من به یک آرم صداوسیما روی پروفایل این فرد و شماره کد ملی‌ام که برایم ارسال شده بود اعتماد کرده و فکر می‌کردم او نماینده این سازمان است.
به پلیس فتای مشهد رفتم و شکایت کردم، اما چه سود که سرمایه‌ام از دستم رفته بود.»


روایت پلیس: کاربران فضای مجازی هوشیار باشند

رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی درباره شگرد جدید کلاهبرداری با نرم‌افزار واتس‌آپ گفت: از ابتدای هفته گذشته تاکنون ۱۷ نفر از شهروندان مشهدی به مرکز پلیس فتای استان مراجعه و بیان کرده‌اند که مبالغی با ترفند برنده شدن در مسابقه پیامکی از حساب آن‌ها برداشته شده است. متهم یا متهمان این پرونده با ارسال یک‌سری اطلاعات هویتی برای مال‌باختگان و جعل عنوان نماینده سازمان صداوسیمای کشور اعتماد شاکیان را جلب کرده و سپس آن‌ها را به درگاه‌های جعلی بانک هدایت می‌کردند.
 
مال‌باختگان هم که خوشحال از برنده شدن در مسابقه پیامکی بوده‌اند بدون توجه به درگاه مورد نظر اطلاعات حساب خود را در این سایت درج می‌کرده و عملا با دست خود همه این اطلاعات را در اختیار فرد یا افراد کلاهبردار قرار می‌داده‌اند.
به گفته سرهنگ جواد جهانشیری زمانی که مال‌باختگان منتظر ارسال پیامک واریز وجه هدیه خود بوده‌اند، متهم یا متهمان با استفاده از شگرد‌های خود و با در دست داشتن اطلاعات بانکی شاکیان مبالغی همچون ۹ میلیون، ۶ میلیون، ۳ میلیون، یک میلیون و ... را برداشت و یا خرید اینترنتی انجام داده‌اند.

این مقام ارشد پلیس فتای استان به نحوه دستیابی متهم یا متهمان این پرونده به اطلاعات حقوقی شاکیان اشاره کرد و گفت: شاکیان از قبل فریب یک‌سری شبکه‌های ماهواره‌ای و گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی را خورده بودند و در یک مسابقه پیامکی شرکت کرده بودند. آگهی فریبنده این مسابقه پیامکی به این صورت بوده است که شرکت‌کنندگان «صد‌در‌صد برنده خواهند بود» و مال‌باختگان نیز با این خیال که مبالغی را دریافت خواهند کرد در این مسابقه شرکت کرده و اطلاعات خود را در اختیار سوء‌استفاده‌گران قرار داده بودند. در صورتی‌که این مسابقه پیامکی تنها عاملی برای دریافت اطلاعات مخاطبانش بوده است. چند روز بعد از این ماجرا فردی با جعل عنوان نماینده صداوسیما و با سوء‌استفاده از آرم این سازمان در واتس‌آپ مطالبی را برای شرکت‌کنندگان ارسال می‌کند و مدعی می‌شود که آن‌ها برنده مبالغی شده‌اند. مال‌باختگان هم با دیدن اطلاعات شخصی‌شان فریب این فرد را خورده و طبق درخواست او عمل کرده‌اند.

جهانشیری با اشاره به رقم کلاهبرداری در این پرونده بیان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده در این پرونده از یک هفته گذشته تاکنون در مجموع بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان از حساب مال‌باختگان برداشت شده است که تحقیقات پلیس فتا برای شناسایی عاملان این کلاهبرداری ادامه دارد.
این مقام مسئول در پایان از شهروندان خواست تا به هیچ وجه اطلاعات شخصی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند و به مسابقات یا آگهی‌های فریبنده آن‌ها که از کانال مراجع غیررسمی در فضای مجازی منتشر می‌شود اعتماد نکنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->